Nudlar och nötkött i kryddig tomatsås
Tid: 25 min
Rätt: Nötkött
Antal personer: 4
Ingredienser
  • 1 burk Dolmio® Extra Vitlök
  • 1 knippe salladslök, tunt skivad
  • 200 g torkade smala äggnudlar
  • Färsk koriander, till dekoration (valfritt)
  • 1 stor morot, skuren i små strimlor
  • 300 g magert nötkött i strimlor
  • 100 g sockerärtor, halverade
  • 1 röd och 1 gul paprika, urkärnade och skurna i tunna strimlor
  • 1 msk vegetabilisk olja
Perfekt till receptet:
DOLMIO® Vitlök
Tillagningsinstruktioner
  1. Lägg äggnudlarna i blöt i kokande vatten i 6-8 minuter eller enligt anvisningar.
  2. Under tiden värms oljan upp i en wokpanna eller stor non-stickpanna och köttstrimlorna steks i 3-4 minuter tills de fått färg. Tillsätt alla grönsaker och låt koka i 3-4 minuter under konstant omrörning.
  3. Häll i Dolmio® Extra Vitlök och värm tills det puttrar. Sänk värmen och låt småkoka i 2 minuter.
  4. Häll ut vattnet från nudlarna och fördela dem i 4 varma skålar eller tallrikar. Häll i kött- och grönsaksblandningen ovanpå och dekorera med färsk koriander.