Nötkötts- och potatismoussaka
Tid: 90 min
Rätt: Nötkött
Antal personer: 4
Ingredienser
  • 1 burk Dolmio® Classico Bolognese
  • 2 äggulor
  • 2 msk färsk timjan
  • 75 g riven cheddarost
  • 1/2 tsk malen kanel
  • 1 stor aubergine, skuren i bitar
  • 3 stora bakpotatisar, skalade och skurna i tjocka skivor
  • 450 g mager nötköttfärs
  • 350 g naturell yoghurt
  • 1 msk olivolja
  • 2 lökar, finhackade
Perfekt till receptet:
DOLMIO® Classico
Tillagningsinstruktioner
  1. Koka auberginebitarna i en gryta med lättsaltat vatten i ca 2 minuter. Ta bort från pannan och låt dem torka på en bit hushållspapper. Häll potatisarna i grytan och låta dem koka i 6-7 minuter tills de är färdiga. Häll ut vattnet och ställ åt sidan.
  2. Förvärm ugnen till 190°C / varmluftsugn 170°C. Värm olja i en stor stekpanna och stek kött, lök, timjan och kanel i 5-6 minuter tills köttet är brynt. Häll i Dolmio® Classico och aubergine-bitarna och låt puttra i 5 minuter. Häll i en ugnsfast form.
  3. Lägg på potatisskivorna på toppen av färsblandningen och täck helt. Blanda äggulor, naturell yoghurt och cheddarost och krydda med salt och färskmalen svartpeppar. Häll över och täck potatisarna. Baka i ugnen i 1 timme.