Dolmio

Dolmio logo

Nöt- och svamplasagne med mozzarella och parmesan

Tid: 65 min
Rätt: Nötkött
Antal personer: 6
Ingredienser
  • 1 burk Dolmio® Tomatsås till lasagne
  • 1 burk Dolmio® Bechamelsås
  • 250 g kastanjechampinjoner, skivade
  • 25 g torkade brödsmulor
  • 25 g finriven parmesanost
  • 50 g riven mozzarellaost
  • 6-8 lasagneplattor (väger ca 100g)
  • 500 g mager köttfärs
  • 1 lök, finhackad
Perfekt till receptet:
DOLMIO® Bechamelsås
Tillagningsinstruktioner
  1. Förvärm ugnen till 190°C / varmluftsugn 170°C. Värm upp en stor stekpanna och stek köttfärsen på hög värme tills den är brynt – ca 3-4 minuter. Lägg till löken och champinjonerna och tillaga i ytterligare 3-4 minuter. Häll i Dolmio® Tomatsås till lasagne.
  2. Häll hälften av färsblandningen i en stor ugnsform, ca 26 cm x 20 cm. Placera hälften av lasagneplattorna på toppen och bred ut Dolmio® Bechamelsås över plattorna. Repetera lagren. Blanda ihop mozzarella, parmesan och brödsmulor och häll över ytan.
  3. Tillaga i 30-35 minuter, tills lasagnen är gyllene och tillagad. Låt stå i ett par minuter och servera sedan med en färsk sallad.