Mexikansk Tortilla-lasagne
Tid: 60 min
Rätt: Nötkött
Antal personer: 6
Ingredienser
  • 1 burk Dolmio® Tomatsås Lasagne
  • 1 burk Dolmio® Bechamelsås
  • 400 g konserverade röda kidneybönor utan salt eller socker, sköljda och avrunna
  • 25 g cheddarost, riven
  • 400 g nötfärs
  • 1 lök, finhackad
  • 1 röd eller grön chili, utan kärnor och finhackad
  • Sallad (finhackade tomater, gurka, rödlök och koriander)
  • 1 liten röd och grön paprika, utan kärnor och hackad
  • 4 mjuka vetetortillas
Perfekt till receptet:
DOLMIO® Tomatsås Lasagne
Tillagningsinstruktioner
  1. Förvärm ugnen till 190°C/varmluftsugn 170°C. Värm upp en stor stekpanna och tillsätt köttfärsen lite åt gången. Tillaga på hög värme tills köttet är stekt och brynt – ca 3-4 minuter.
  2. Tillsätt löken, paprika och chili och tillaga i ytterligare 2-3 minuter.
  3. Häll i kidneybönorna och Dolmio®-såsen, rör runt och låt det koka upp. Ta sedan bort från värmen.
  4. Lägg en tortilla i botten av en rund kakform (20 cm) och lägg i en fjärdedel av färsblandningen. Lägg ytterligare en tortilla på och fördela en fjärdedel av Dolmio-såsen över.
  5. Repetera de två lagren ytterligare 2 gånger och strö över den rivna osten jämnt över ytan.
  6. Tillaga i ugn i 30-35 minuter, tills lasagnen har en gyllene färg. Låt stå i ett par minuter och servera sedan med en fräsch sallad av paprika tomater, koriander och rödlök med en pressad lime.