Lätta, fyllda bakade paprikor
Tid: 55 min
Rätt: Nötkött
Antal personer: 4
Ingredienser
  • 1 burk Dolmio® Classico
  • 1 morot, riven
  • 1 zucchini, riven
  • 1 vitlöksklyfta, pressad
  • Grön sallad
  • 300 g mager köttfärs
  • 4 långa (ramiro) paprikor, halverade
  • 4 salladslök, skivad i tunna skivor
Perfekt till receptet:
DOLMIO® Classico
Tillagningsinstruktioner
  1. Förvärm ugnen till 190°C / varmluftsugn 170°C. Värm upp en stor kastrull, lägg i färsen lite åt gången och tillaga i ett par minuter tills köttet är brynt. Tillsätt vitlök, zucchini och morot. Häll i Dolmio® Classico.
  2. Låt koka och sjuda i 10 minuter. Rör runt då och då.
  3. Placera paprikahalvorna i en ugnsform eller på en plåt, med den skurna sidan uppåt. Lägg med hjälp av en sked upp färsblandningen i paprikorna. Täck med folie och baka i ugnen i 25 minuter.
  4. Servera 2 paprikahalvor per person. Häll över hackad salladslök och servera med en stor grön sallad.